Мідії в соусі Маринара

Мідії в соусі Маринара

Якщо ви хочете приготувати просту страву, яка виглядає чудово, немає нічого кращого цієї французької класики.  

ІНГРЕДІЄНТИ

2 маленьких пучка петрушки, 1 зубчик часнику, 2 цибулини шалот, 2 кг мідій, 2 лаврові листки, гілочка чебрецю, сіль, 1 щіпка меленого білого перцю, 15 г вершкового масла, 50 мл білого вина, 150 мл вершків. 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

 

На 4 порції

1. Дрібно поріжте петрушку, зубчик часнику і шалот. Добре промийте мідії в холодній воді 2-3 рази. Мідії, які вже відкриті або спливли на поверхню води, обов'язково викиньте. Видаліть у мідій борозенки і нальоти на мушлі за допомогою ножа.

2. Покладіть мідії в деко або ємність для запікання. Додайте туди часник, цибулю, лаврове листя, чебрець і половину петрушки і приправити сіллю і меленим перцем.

3. Вершкове масло, біле вино та вершки змішайте і вилийте на мідії. Готуйте в духовці на 2 рівні, використовуючи програму Пара № 3 при 99 °C протягом 30 хвилин поки черепашки не розкриються.

Подавайте мідії посипавши петрушкою прямо в ємності, в якій вони готувалися.