Щоб якість готового продукту була високою, мало лише термічної обробки — величезне значення має правильно проведене перед цим його охолодження. Якщо продукція втратила згодом свій колір, процес охолодження був проведений невірно. Тут одне рішення — камера інтенсивного охолодження.
Основна функція таких пристроїв — це якісне охолодження м’ясних виробів, ковбас, сардельок, сосисок і навіть десертів за короткий час до температури зберігання готових страв. Завдяки камері охолодження м’яса AEG делікатеси та найяскравіші смаки збережуться так, ніби вони тільки що приготовані.
Камера інтенсивного охолодження AEG: принцип роботи
Що швидше відбудеться зниження температури продукції з 70–80° С до 6–7°C, то нижчі втрати маси, вище період зберігання і якість товару. Таке холодильне обладнання найчастіше застосовується в закладах харчової промисловості. Відповідно, розміри установки вимагають великого простору. А ось камери охолодження м’яса AEG були розроблені спеціально для домашнього використання. Їхні параметри ідентичні габаритам стандартної вбудованої духової шафи, а стильний сучасний дизайн гармонійно впишеться в будь-який інтер’єр кухні.
Принцип роботи наступний:
- Лист з розміщеним на ньому продуктом встановлюється всередину камери.
- Починає утворюватися постійний водяний туман з повітряним потоком, що сприяє зниженню температури ядра продукту до 30°C.
- Імпульсна (періодична) подача води з повітряним потоком — повітряний душ, за допомогою якого можна створити параметри певного мікроклімату.
- Сушка і холодне повітря. Продукт охолоджується і сушиться холодним повітрям до потрібного значення.
Камери охолодження м’яса AEG: переваги моделі
- Їжа, ніби тільки приготована
BlastChiller — унікальна професійна система, що дає змогу всього за 1,5 години знизити температуру з 70° до 3°C, водночас зберігши аромат і смак страви.
- Довготривалий ефект
Свіжі продукти протягом тижня в холодильнику і до 6 місяців — у морозильній камері.
- Здоров’я понад усе
Нема потреби залишати страви остигати перед установкою в камеру інтенсивного охолодження AEG. Це попереджає ріст бактерій, звільняє місце на кухні та підвищує гігієнічність.
- Напої потрібної температури
Несподівано прийшли гості? Не проблема — охолодження білого сухого або святкового ігристого займе не більш як 20 хвилин. Швидкий результат за мінімальних очікувань.
- Десерти ідеальної текстури
Бездоганний парфе, торт-морозиво, чизкейк, фруктовий санде або ягідний сорбет — вишуканий смак, як в кращих ресторанах світу.