Лаймовий мус з малиновим соусом

Лаймовий мус з малиновим соусом

Контраст яскравого соусу і солодкого лаймового мусу робить цю страву не тільки прекрасно збалансованою, але і дуже красивою. 

ІНГРЕДІЄНТИ

Лаймовий мус

1 стручок ванілі, 800 мл молока, 1 лайм, 2 яйця, 6 яєчних жовтків150 г цукру

Малиновий соус 

400 г замороженої малини, 100 г цукрової пудри,  1 ст.л. лаймового соку

Спосіб приготування

 

На 8 порцій

1. Намажте вершковим маслом 8 формочок для суфле і охолодіть їх.

2. Розділіть стручок ванілі уздовж і вийміть насіння. Покладіть стручок і насіння в миску з молоком, варіть 10 хвилин, потім стручок вийміть.

3. Зніміть з лайма цедру і вичавіть сік.

4. Збийте в мисці яйця, жовтки, цукор, цедру і сік лайма, а потім влийте в суміш ще тепле молоко. Розподіліть масу між формочками для мусу.

5. Готуйте мус в духовці на 2-му рівні за допомогою програми Пара № 3 при температурі 100 ° C протягом 50 хвилин, потім охолодіть протягом 2-3 годин.

6. Щоб зробити малиновий соус, злегка розморозте ягоди, потім розітріть з цукровою пудрою і лаймовим соком. Процідіть через сито.

Перед подачею акуратно вийміть мус за допомогою невеликого ножа з формочок і розкладіть на тарілки гостей. Полийте зверху красиво соусом і прикрасьте свіжими ягодами і шматочками лимона.